Passieconcert Kerckeboschkoor

Op initiatief van en samenwerking met Kerk in Actie (Zingen in de Kerk) geeft het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor o.l.v. Jelte Veenhoven op zaterdag 24 maart 2018 een passieconcert in de Sionskerk te Zeist. Aan dit concert werkt ook het Christelijk Regionaal Mannenkoor Deo Datus mee, dat onder de leiding staat van dezelfde dirigent. Uitgevoerd wordt de “Via Crucis” van de Goudse componist Dick Le Mair. Dit werk is gebaseerd op de kruiswegstaties, zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn en bestaat uit 14 delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan zijn kruisiging weergeven. Dick Le Mair zoekt met zijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin gregoriaans, klassiek en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde. Geen muziek die meteen in een hokje past, maar wel muziek die je als luisteraar meeneemt en raakt.

Na het succes van twee jaar geleden zal dit werk opnieuw klinken, waarin de componist als slagwerker zijn deel zal hebben. Verdere medewerking wordt verleend door Pim Schipper piano en orgel, Louis Gerrits op saxofoon en Ruben Bekx op basgitaar. Na een kort voorprogramma zal de “Via Crucis” klinken, waarbij de muziek wordt geïllustreerd d.m.v. lichtbeelden van Kruisweg staties, die worden gecombineerd met uitspraken van wereld coryfeeën, zoals Nelson Mandela, Moeder Theresa, Martin Luther King en Paus Franciscus.

Locatie: Sionskerk, Jac. Catslaan 73, Zeist
Aanvang: 20.00 uur , kerk open 19.30 uur
Toegang gratis, collecte voor Kerk in Actie.
www.zingenindekerk.nl