Historie

Het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor is opgericht op 25 januari 1963. Natuurlijk is er in bijna vijftig jaar van het bestaan van het koor veel veranderd. Om te beginnen heeft het koor op dit moment ongeveer 75 leden.
Verder hebben er een aantal dirigent-wisselingen plaatsgevonden, maar de huidige dirigent, Jelte Veenhoven, is al weer vanaf 1974 aan het koor verbonden.
Wat is gebleven in al die jaren is het enthousiasme van de koorleden. Het repertoire omvat veelal liederen uit de rijke traditie van de engelse koormuziek. Ook werken van grotere omvang, zoals oratoria, maken deel uit van het muzikale programma. In de afgelopen jaren heeft het koor stukken zoals “ The Crucifixion”, “Born a King”, “From Olivet to Calvary” en “ Weihnachtsoratorium” uitgevoerd. Veel van het repertoire is vastgelegd op langspeelplaten, casettebandjes en cd’s.
Diverse malen heeft het koor haar medewerking verleend aan radio- en t.v. uitzendingen. Ook heeft zij gastoptredens verzorgd in binnen- en buitenland o.a. Polen, Engeland en Duitsland.

Concertgebouw Amsterdam (1980)

Slot Zeist (1983)