Concert historie

 Zingen in Soest.

Uitvoerdatum: woensdag 14 december 2016

Op 14 december 2016 zong het Kerckeboschkoor in Verpleeghuis Daelhoven In Soest. een tiental liederen uit haar repertoire . Deze werden afgewisseld door de bekende Nederlandse kerstliederen die door de vele aanwezige bewoners van harte werden meegezongen.Voor de koorleden was het een groot plezier om met dit mini-concert de kerstsfeer onder de bewoners te brengen.

Olivet to Calvary

Uitvoerdatum: zaterdag 29 maart 2014

Op zaterdag 29 maart 2014 heeft het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor de Olivet to Calvary uitgevoerd in de Oude kerk van Zeist. De solisten die medewerking verleende waren Evert Jan Nagtegaal en Jules Schaap aan het orgel zat Gerard van der Zijden. Een prachtige uitvoering heeft het Kerckeboschkoor gegeven deze avond.

Laatste kooravond 2013 Afsluiten Jubileumjaar

Uitvoerdatum: woensdag 18 december 2013

Op woensdag 18 december heeft het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor het Jubileumjaar afgesloten met een feestelijke maaltijd in Kerstsfeer. Vele leden waren aanwezig en alles was weer uitstekend verzorgd door de EVECO.

Kerstzang voor Iedereen 15 december Nieuwe Kerk te Zeist

Uitvoerdatum: zondag 15 december 2013

Het Kerckeboschkoor o.l.v. Jelte Veenhoven verleende medewerking aan de 43 ste Kerstzang voor Iedereen in de Nieuwe kerk te Zeist. De kerk was tot de laatste plaats bezet zelfs de galerij was vol. Ds. Ad van Nieuwpoort verzorgde de meditatie Het thema was “Gedoemd tot kwetsbaarheid”. Burgemeester Koos Jansen las het kerstevangelie uit Lucas 2 en hield een toespraak met als thema “Ik wil niet in de schoenen staan van die ander”.Verder werkte mee The Young Vocals een zanggroepje van jongeren uit de NoorderLichtkerk. Drumfanfare Jonathan en Pim Schipper begeleide koor en samenzang. De avond werd besloten met het Ere zij God. Het kerckeboschkoor zong de tegenstam van het Ere zij God. Een bijzondere mooie avond.

 

Medewerking aan de Dienst aan Zee in Scheveningen.

Uitvoerdatum: zondag 10 november 2013

Zondag 10 november medewerking verleend door het Kerckeboschkoor o.l.v Jelte Veenhoven,aan de dienst aan Zee in Scheveningen. De dienst werd geleid door ds. Gert Mink uit Herwijnen. Koor en samenzang werd begeleid door Sander van Marion. Het thema van de dienst was “Muziek daar zit wat in”

Medewerking aan de dienst Dankdag voor Gewas en Arbeid in de Sioskerk

Uitvoerdatum: woensdag 06 november 2013

Woensdag 6 november verleent het Kerckeboschkoor o.l.v. Jelte Veenhoven haar medewerking aan de dienst Dankdag voor het Gewas en Arbeid in de Sionskerk. Voorganger ds. Jan Minnema. Begeleiding koor en samenzang Pim Schipper.

Songs of Praise te Dordrecht

Uitvoerdatum: zaterdag 05 oktober 2013

Zaterdag 5oktober Songs of Prais in Dordrecht. Georganiseert door Frans Bakkens. Aan deze avond werkte mee: Het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor uit Zeist, Het Manennenkoor Deo Datus uit IJsselstein, Het Christelijk Gemengd koor Looft den Heer uit De Meern, Het Christelijk Gemengd koor Grote Lindt uit Zwijndrecht, het Christelijk Gemengd koor Omnia Cum Deo uit Nieuw Lekkerland en Imperial Brass koperkwintet + pauken.. Gerard van der Zijde orgel. Dit alles onder leiding van de dirigent de heer Jelte Veenhoven. Een prachtige avond vol zang en muziek. Een hele belevenis om met zoveel zangers en zangeressen te zingen.

Koorweekend 27 t/m 29 sept 2013 Texel

Uitvoerdatum: vrijdag 27 september 2013

Op vrijdag 27 september om 8.30 uur vertrok het Kerckeboschkoor per touringcar naar Texel voor een koorweekend ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het koor dit jaar. Aangekomen op Texel ging het richting Ecomare waar eerst de lunch werd gebruikt, en daarna werd de opvang van de zeehonden bezichtigd. Daarna was er een rondrit over het eiland met daarbij de deskundige uitleg over het wel en wee van Texel door ons koorlid Rob Boshuis. Rond 16.30 uur ariveerde we bij ons hotel op Landgoed Tatenhove in De Koog. Na een voortreffelijk diner werd er in de avond Bingo gespeeld. Zaterdag 28 september. Na het ontbijt ging het richting de haven van Oudenschild. Een aantal op de fiets en een aantal met de bus, om daar aan boord te gaan van de TEXEL 44 om een Waddencruise te maken via de haven van Den Helder. Aan boord werden we verwend door koffie en cake. Na de Waddencruise vertrokken we naar Den Burg, waar eerst de lunch werd gebruikt en daarna was er een generale repetitie voor de medewerking aan de kerkdienst op zondagmorgen. Na het weer voortreffelijke diner was er in de avond Karaoke. Zondag 29 september na het ontbijt uitchecken en op weg naar Den Burg om medewerking te verlenen in de kerkdienst. Na de dienst kregen we koffie en cake aangeboden van de PKN gemeente in Den Burg. Hierna vertrokken we naar het strand in De Koog om daar te lunchen en een starndwandeling te maken. Rond 14.00 uur vertrokken we weer naar Oudeschild om daar het museum van Jutters en Zeelui te bezichtigen.Om 16.00 uur verlieten we het eiland Texel. We kwamen rond 18.30 uur aan bij Restaurant Van der Valk in Breukelen om daar ons afsluit diner te nuttigen. En om 21.00 uur waren we weer in Zeist. Het was een geweldig weekend, wat heel goed was voorberied door de Jubileumcommissie, en mede door het mooie weer.
Zie hier de hele fotoreportage op de web site

 

Crematie plechtigheid Ria Stekelenburg – van Ee

Uitvoerdatum: zaterdag 13 juli 2013

Op 13 juli nam het koor afscheid van Ria Stekelenburg – van Ee in het crematorium Noorderveld in Nieuwegein. Vele leden van het koor en ook de dirigent waren op vakantie. Helaas kon het koor geen medewerking verlenen aan de afscheidsdienst van Ria. Maar toch zong het koor via de CD enkele liederen tijdens de dienst.

Zomerconcert in de Looborgh Laatste repetitie voor de zomervakantie

Uitvoerdatum: woensdag 26 juni 2013

26 juni 2013 is de laatste kooravond voor de zomervakantie. We zingen deze avond een Zomerconcert voor de bewoners van de Looborgh. Een avond vol zang van het koor en ook samenzang voor de aanwezige. Afgewisseld met enkele gedichten. Na afloop was er nog een gezellig samenzijn met koorleden en bewoners onder het genot van een hapje en een drankje. Pim Schipper begeleide het koor op de piano en Jelte Veenhoven dirigeerde koor en samenzang.

Medewerking Kerkdienst Kerkelijk Centrum Zeist – West

Uitvoerdatum: zondag 21 april 2013

Zondag 21 april verleende het kerckeboschkoor haar medewerking aan een kerkdienst van de Samen op Weg Gemeente Zeist- West. Voorganger in deze dienst was Mevrouw. Rianne Meter. Dirigent de heer jelte veenhoven.

Viering ter nagedachtenis aan het leven van Jopie Ploeger- de Mildt

Uitvoerdatum: maandag 04 maart 2013

Op 4 maart namen we als koor afscheid van ons trouwe lid Jopie Ploeger. We deden dat in de dienst die werd gehouden in het Kerkelijk Centrum Zeist- West. We zongen als koor in die dienst als eerste lied een heel toepasselijk lied op Jopie haar leven en we “Als de Hemel vol gezang is”. Een lied wat geschreven is door Sytze de Vries.Toen Jopie De kerk werd uitgedragen zong het koor “Here I am Lord” en “O KIng and Desire of all Nations” beide liederen die Jopie altijd zo graag zong als alt op de eerste rij in het koor.Koor en samenzang werd begeleid door Jelte Veenhoven op het orgel. Na de dienst hebben vele koorleden Jopie begeleid naar haar laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats in Zeist.

Zangdienst Activiteitenmarkt 2013 Oude Kerk Zeist

Uitvoerdatum: zaterdag 02 maart 2013

Op zaterdag 2 maart verleent het Kerckeboschkoor geheel kosteloos, medewerking aan een Zangavond waarvan de opbrengst bestemd is voor de Activiteitenmarkt 2013. Verder werkten mee De heer Laurens van Egmond trompet en Pim Schipper organist. Dirigent de heer. Jelte Veenhoven.

Jubileumconcert Kerckeboschkoor bestaat 50 jaar

Uitvoerdatum: zaterdag 26 januari 2013

Er is heel wat voorbereiding aan vooraf gegaan om het Jubileum van het Kerckeboschkoor te vieren. Maar op 26 januari 2013 was het dan zover. Een overvolle Sionskerk. Geen plaats meer vrij.Het koor kwam op al zingend wat een zeer feestelijke indruk maakte op alle aanwezige. Om 20.00 uur opende de voorzitter het concert, en heette een ieder hartelijk welkom. De verwachtingen waren hoog, maar dat er zoveel mensen waren gekomen had de voorzitter niet verwacht, zeker niet toen het de middag aan de 26 ste nog begon te sneeuwen. Alles was er klaar voor en het concert kon beginnen. Medewerking aan dit concert werd verleend door Annelies Schep, sopraan Het Nederlands Arpeggio Trio, Gerard van der Zijden, orgel en als klap op de vuurpijl Boudewijn Zwart, beiaard. Boudewijn gaf wel een heel feestelijk tintje aan het geheel. Na afloop van het concert werd de nieuwe CD Sing to the King gepresenteerd. Als eerste ontving de wethouder van Zeist Joke Leenders een CD. Het koor, solisten en dirigent ontvingen een staande ovatie wat wel 5 minuten duurde. Na afloop van het concert was er nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje. Tijden dit samenzijn kon men de nieuwe CD kopen. Er zijn deze avond ruim 100 CD’s verkocht. Rond de klok van 23.00 uur vertrokken de koorleden moe maar zeer voldaan. Het Kerckeboschkoor kan terug zien op een zeer geslaagd Jubileumconcert.


Nieuwjaarsreceptie Start Jubileumjaar 50 jaar Kerkckeboschkoor.

Uitvoerdatum: woensdag 02 januari 2013

Het jaar 2013. In dit jaar hoopt het Chr. Gem. Kerckeboschkoor haar 50 jarig Jubileum te vieren. Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie gaf de voorzitter het startsein voor het Jubileumjaar. 25 januari 2013 is het 50 jaar geleden dat het Kerckeboschkoor werd opgericht. Het feest vindt plaats op zaterdag 26 januari met een groots Jubileumconcert in de Sionskerk. En in september zal het koor een weekend naar Texel gaan om daar met elkaar het Jubileum op een ontspanne manier te vieren. Na de Nieuwjaarsreceptie vond weer het traditionele Stampottenbuffet plaats. Receptie en het Stamppottenbuffet was weer uitstekend verzorgd door de leden van de EVECO.

CD opnamen in de Grote Kerk te Tiel

Uitvoerdatum: zaterdag 03 november 2012

In 2013 bestaat het Kerckeboschkoor 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er op 3 en 17 november 2012 in de Grote kerk te Tiel een CD opgenomen. Medewerking aan de CD werd verleend door. Het Nederlands Arpeggio Trio bestaande uit: Dieks Visser, fluit Han Kapaan, hobo Reinilde Buys, harp en door Annelies Schep sopraan Gerard van der Zijden orgel. Op 3 november werden de nummers zonder solist en Trio opgenomen. En op 17 november de nummers met het Trio en de solist. beide opname dagen stonden onder leiding van de dirigent Jelte Veenhoven.Aan het einde van de laatste opname dag was de titel van de nieuwe CD bekend. De CD kreeg de naam Sing to the King één van de liederen die ook op de CD staan. De CD werd opgenomen door Cees Trapman. Twee opname dagen waar veel gevraagd werd van de koorleden. Maar het resultaat mag er zijn.

Dankdag voor het Gewas en Arbeid. Sionskerk

Uitvoerdatum: woensdag 07 november 2012

Woensdag 7 november medewerking verleent aan de dienst Dankdag voor het gewas en Arbeid in de Sionskerk. Begeleiding en dirigent van het koor de heer. Jelte Veenhoven. Voorganger ds. N. de Boo.

Zomeravondzang in de Oude Kerk

Uitvoerdatum: woensdag 20 juni 2012

Dit jaar is het voor het laatst dat er in Zeist in de Oude Kerk Zomeravondzangdiensten worden gehouden. Op 20 juni 2012 is de eerste zangdienst van dit seizoen. Het Kerckeboschkoor verleent haar medewerking aan deze dienst. Het koor en samenzang werden begeleid door gerard van der Zijden. Dirigent de heer Jelte Veenhoven. Deze zangdienst werd geleid door Cees van Ekris predikant van de Bethelgemeente te Zeist.

The Crucifixion van John Stainer

Uitvoerdatum: zaterdag 31 maart 2012

In de Oude kerk van Zeist werd The Crucifixion van John Stainer uitgevoerd door het Kerckeboschkoor. Solisten bij deze uitvoering waren Jeroen Manders Bas en Levio Gabrielli Tenor. Gerard van der Zijden Orgel Dirigent Jelte Veenhoven. Een bijzonder mooi concert waar door de zangers en zangeressen het lijdens evangelie vertolkt werd. Ook de aanwezige hadden deel aan dit prachtige werk van John Stainer door enkele koralen mee te zingen. Een avond van mooie zang waar Het Kerckeboschkoor met dankbaarheid op terug kijkt.

Dienst Sionskerk Biddag voor het Gewas en Arbeid

Uitvoerdatum: woensdag 14 maart 2012

Op woensdag 14 maart 2012 verleent het Kerckeboschkoor haar medewerking aan de dienst in de Sionskerk Biddag voor Gewas en Arbeid. Voorganger in deze dienst ds. N. de Boo. Organist en dirigent Jelte Veenhoven.

Kersnachtdienst in de Sionskerk

Uitvoerdatum: zaterdag 24 december 2011

In de Kerstnachtdienst van 24 december 2011 verleende het Kerckeboschkoor haar medewerking. De dienst werd geleid door ds. N. de Boo. Organist en dirigent de heer. Jelte Veenhoven.

Kerstconcert Kerckeboschkoor in de Oude Kerk te Zeist

Uitvoerdatum: zaterdag 17 december 2011

Ook dit keer was de Oude Kerk weer tot op de laatste zitplaats bezet. Het kerckeboschkoor zong een Kerstconcert zoals de aanwezigen dat gewend waren. Gerard van der Zijden begeleide het koor. Dirigent Jelte Veenhoven. Het koor zong tal van bekende en minder bekende kerstliederen. Ook de aanwezige konden verschillende Kerstliederen meezingen. Een prachtige avond waar men weer tevreden op terug mag zien.

Medewerking aan de dienst Dankdag voor Gewas en Arbeid in de Sionskerk

Uitvoerdatum: woensdag 02 november 2011

Woensdag 2 november heeft het Kerckeboschkoor o.l.v Jelte Veenhoven medewerking verleent aan de dienst Dankdag voor het Gewas en Arbeid. Voorganger in deze dienst was ds. N. de Boo.

Medewerking aan de kerkdienst in het Kerkelijk Centrum Zeist – West

Uitvoerdatum: zondag 09 oktober 2011

Op zondag 9 oktober verleent het Kerkckboschkoor haar medewerking aan de kerkdienst van de Samen op Weg Gemeente in Het kerkelijk Centrum Zeist- West. Voorganger in de dienst Mevrouw Rianne Meter.

Nationale Monumentendag 2011

Uitvoerdatum: zaterdag 10 september 2011

Het kerckeboschkoor werd uitgenodigd om een Lunchconcert te geven in de Oude Kerk van Zeist. Om 12.00 uur begon het Lunchconcert en eindigde om 12.45 uur. De aanwezige genoten van het programma wat speciaal was samengesteld voor dit Lunchconcert. Het koor werd begeleid door Gerard van der Zijden de dirigent was Jelte Veenhoven. De koorleden genoten s’avonds van een heerlijke Barbeque buiten op het plein bij de OOsterkerk. Deze barbeque werd verzorgd door de EVECO (Evenementencommissie)

Huwelijk van Ina en Arjan

Uitvoerdatum: vrijdag 15 april 2011

15 april 2011 Eeen feestdag voor het Kerckeboschkoor. Het gebeurt niet vaak dat een lid van het kerckeboschkoor in het huwelijk treed. Maar op 15 april was het dan zover. Ina en Arjan trouwen deze dag in Sleeuwijk. Het Kerckeboschkoor verleende medewerking aan de huwelijksdienst. Een dienst hoe kan het ook anders die in het teken stond van muziek. Het Kerckeboschkoor o.l.v. Jelte Veenhoven werd begeleid door Patrick Holleeder. De dienst werd geleid door ds. N. Slok de buurman van Ina en Arjan.Veel koorleden wafren met de bus mee gegaan naar Sleeuwijk. En na de dienst was er een gezellige receptie. Weer een hoogte punt in de geschiedenis van het Kerckeboschkoor.


Medewerking aan de dienst Biddag voor Gewas en Arbeid Sionskerk

Uitvoerdatum: woensdag 09 maart 2011

Het Kerckeboschkoor verleent medewerking aan de dienst Biddag voor het gewas en Arbeid in de Sionskerk Dirigent en organist de heer. Jelte Veenhoven.Voorganger: ds. N. de Boo.

Kerstzang voor Iedereen Nieuwe Kerk te Zeist

Uitvoerdatum: zondag 12 december 2010

In een volle Nieuwe Kerk aan de Boulevard te Zeist heeft het Kerckeboschkoor o.l.v Jelte Veenhoven weer medewerking verleend aan de Kerstzang voor Iedereen. Samen met de Drunfanfare Jonathan en aan het orgel Gerard van der Zijden heeft het koor weer een prachtige bijdrage geleverd aan deze Kerstzang voor Iedereen. Burgemeester Koos jansen las het Kerstevangelie en Jacobine Geel verzorgde de medidatie. Een avond waar vele Zeisternaren weer hebben van genoten.


Kerstcantate Born A King

Uitvoerdatum: zaterdag 18 december 2010

In een volle Sionskerk werd door het Kerckeboschkoor de Kerstcantate Born A King gecomponeerd door John W Peterson uitgevoerd. Solisten bij deze uitvoering zijn Kitty de Geus sopraan en Bastiaan Witsenburg bariton. Het koor wer begeleid op het orgel door gerard van der Zijden. Algehele leiding en dirigent de heer Jelte Veenhoven. In het voorprogramma werd door het koor een 6 tal liederen gezongen. Daarna werd de Cantate Born A King uitgevoerd. Een geweldige Cantate wat heel mooi door het Kerckeboschkoor werd uitgevoerd. Een avond waar het koor dankbaar op terug kan kijken.

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Uitvoerdatum: woensdag 03 november 2010

Medewerking verleend aan de dienst Dankdag voor het gewas en Arbeid. De dienst werd geleid door ds. N. de Boo. Jelte Veenhoven orgel en tevens dirigent.

Dienst aan Zee in Scheveningen

Uitvoerdatum: zondag 10 oktober 2010

In de middag van zondag 10 oktober met de bus naar Scheveningen. Medewerking verleend aan de Dienst aan Zee in de Bethelkerk te Scheveningen. Het bijzondere orgel werd bespeeld door Sander van Marion. Het is steeds voor het Kerckeboschkoor weer een feest om daar te zingen.Een mooie evangelisatiedienst waar weer veel koorleden van hebben genoten.

Medewerking Paasdienst Driebergen

Uitvoerdatum: zondag 04 april 2010

1e Paasdag verleent het Kerckeboschkoor o.l.v Jelte Veenhoven medewerking aan de kerkdienst in de Grote Kerk te Driebergen. Koor en samenzang werd begeleid door Bert Kruis. Als koor zongen we vanaf de galerij dat was de eerste keer dat we in Driebergen vanfa de galerij zongen. Een hele ervaring . Het was een mooie dienst waar we dankbaar op terug kunnen kijken.

Biddag voor Gewas en Arbeid

Uitvoerdatum: woensdag 10 maart 2010

Woensdag 10 maart 2010. medewerking verleend aan de dienst Biddag voor gewas en Arbeid in de Sionskerk. De dienst werd geleid door ds. N. de Boo.

Medewerking Open Deurdienst Ichtus Kerk te Meerkerk

Uitvoerdatum: zondag 17 januari 2010

Met de bus op pad naar Meerkerk. We verlenen medewerking aan een Open Deur Dienst in de Gereformeerde Ichtus in Meerkerk. De dienst werd geleid door ds. mevrouw Greetje Nijmeier. Een hartelijk ontvangst met koffie en cake. En een mooie dienst. Gerard van der Zijden begeleide het koor op het orgel.

24 december Kerstnachtdienst

Uitvoerdatum: donderdag 24 december 2009

Ondanks het afgekondigde weeralarm toch per bus naar Utrecht. Een mooie dienst waar veel publiek aanwezig was. Helaas ook nu weer moesten vele leden afzeggen vanwege de weersomstandigheden. Al met al mag gesteld worden dat ons koor ondanks de handicaps vanwege de weersgesteldheid mag terug zien op een waardige wijze waarop voor hen die kwamen luisteren de Kerstboodschap is uitgebracht.

Kerstvolkszang dienst Bilthoven

Uitvoerdatum: zondag 20 december 2009

Zondag 20 december bracht ons koor naar Bilthoven waar ons koor medewerlking zou verlenen aan de jaarlijkse Volkskerstzang. Door de zware sneeuwval die zondag konden we uiteindelijk met een beperkt aantal koorleden tot genoegen van het aanwezige publiek het samengestelde programma afwerken.

Kerstuitvoeringen 12 en 19 december 2009

Uitvoerdatum: zaterdag 12 december 2009

Na de geweldige uitvoering van 3 oktober moest er weer hard gewerkt worden aan de voorbereidingen van Kerst 2009.De eerste Kerstuitvoering vondplaats op 12 december in de Sionskerk te Zeist. Aan dit concert werkte mee het Regionaal Mannenekoor Deo Datus uit IJsselstein.beide koren staan onder de bezielende leiding van Jelte Veenhoven. De muzikale ondersteuning was weer in handen van Gerard van der Zijden. En als solist trad op de bariton Jan Stolk. In een nagenoeg volle kerk mochten we weer een zeer gevarieerd programma afwerken waarin het kerstevangelie door intrigerende klanken werd uitgedragen.Een week later, zaterdag 19 december, werd dit ongewijzigde programma vertolkt in de Oude St Nicolaaskerk in IJsselstein, waar de muzikale ondersteuning in handen was van Bert Kruis. Ondanks de min of meer moeilijk begaan bare wegen door sneeuwval en de ijzige kou, bracht ook hier een groot aantal mensen blijk van hun waardering voor dit concert.

Dankdag voor Gewas en Arbeid Sionskerk

Uitvoerdatum: woensdag 04 november 2009

Woensdag 4 november medewerking verleend aan de dankdag voor Gewas en Arbeid in de Sionskerk te Zeist. Voorganger in de dienst ds. N. de Boo.

Jelte Veenhoven 35 jaar dirigent van het Kerckeboschkoor

Uitvoerdatum: zaterdag 03 oktober 2009

Ter gelegenheid van dit heugelijke feit werd in de Sionskerk in Zeist op zaterdag 3 oktober 2009 een Lustrumconcert uitgevoerd door koor, solist Ingrid van Nugteren, pianist Patrick Holleeder, en op de dwarsfluit Anita Dam-Stoop. Gerard van der Zijden orgel
Een impressie:
Dankbaar voor het vele werk en de inzet van de koorleden, dirigent, medewerkers en bestuur mochten we als koor de volle kerk al zingend met het Cantate Domino binnentreden. Een moment van ontlading en voor de belangstellenden verrassend, passend in het totale programma. Eenmaal op het podium staand werd de dirigent door de voorzitter binnen geleid en kon deze daarna zijn welgekozen woorden als welkomstwoord uitspreken. Mede dankzij de bezielende leiding van de dirigent werd muzikaal een breed programma afgewerkt waarna niet alleen de musicerenden maar bovenal de aanwezigen in hoge mate hebben genoten gelet op het langdurig staande applaus aan het einde van het concert. Een concert met vooral verrassingselementen van de trommelaar in speciaal kostum en de doedelzak -bespeler in orgineel tenue werd duidelijk dat het om een speciaal concert ging. Na de bloemenhulde werd tijdens de aansluitende receptie voor genodigden en koorleden nog lang nagepraat over dit bijzondere concert van het Kerckeboschkoor. Zie foto’s


Zomeravondzang in de Oude Kerk van Zeist

Uitvoerdatum: woensdag 17 juni 2009

Op woensdag 17 juni heeft het Kerckeboschkoor medewerking verleend aan de Zomeravondzang in de Oude Kerk van Zeist. Een jaarlijks terugkerend gebeuren voor het Kerckeboschkoor.Gerard van der Zijden op het mooie monumentale Batzorgel. Muzikale leiding Jelte Veenhoven.

Olivet to Calvery in de Grote kerk van Driebergen

Uitvoerdatum: zondag 05 april 2009

Op uitnodiging van de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente binnen de PKN van Driebergen, heeft het Kerckeboschkoor in de avonddienst op Palmzondag de Olivet to Calvary uitgevoerd in de Grote Kerk van Driebergen. Met medewewrking van Gerard van der Zijden op het orgel. Geraint Roberts Tenor en Bastiaan Witsenburg Bas. De algeheleleiding was in handen van Jelte Veenhoven. Een prachtige uitvoering, en een volle kerk. Een avond om dankbaar op terug te kijken.

Medewerking aan de dienst Biddag voor Gewas en Arbeid in de Sionskerk

Uitvoerdatum: woensdag 11 maart 2009

Woensdag 11 maart 2009. Het Kerckeboschkoor verleent medewerking in de dienst op biddag voor gewas en Arbeid in de Sionskerk te Zeist. Voorganger ds. N. de Boo.

Dienst aan Zee in Scheveningen

Uitvoerdatum: zondag 11 januari 2009

Op 11 januari 2009 vertrok het Kerckeboschkoor per touringcar naar Scheveningen. Samen met het Christelijk Regionaal Mannenkoor Deo Datus hebben we daar medewerking verleend aan de evangelisatie dienst .Koren stonden onder leiding van Jelte Veenhoven. Op het orgel de bekende Sander van Marion. Een fijne en een goed bezochte dienst. Een dienst om op terug te kijken.

Het 45 jarig jubileum concert.

Uitvoerdatum: zaterdag 08 november 2008

Op zaterdag 8 november heeft het Kerckeboschkoor in de Oude Kerkt te Zeist, haar 45 jarig jubileumconcert gehouden. Aan dit concert hebben de sopraan Kitty de Geus en het Nederlands Arpegio Trio hun medewerking verleend. Het orgel werd bespeeld worden door Gerard van der Zijden. De muzikale leiding was in handen van Jelte Veenhoven. Het repertoire bestond uit muziek van de afgelopen 45 jaar van het Kerckeboschkoor. Het publiek was na afloop zeer enthousiast. In de Nieuwsbode stond een fantastische recensie van Burgemeester Janssen.

Extra repetitie voor het 45 jarig jubileum concert.

Uitvoerdatum: zaterdag 25 oktober 2008

Op zaterdag 25 oktober hield het Kerckeboschkoor één van extra de repetities in de Oude Kerk. Voor deze repetitie was het koor gekleed in haar nieuwe “koorkleding”. Er is gekozen voor een vrij in te vullen zwarte kleding voor de dames en voor een zwart pak met wit overhemd en zwarte strik voor de heren.

Jubileumreis naar Middelburg en Brugge.

Uitvoerdatum: zaterdag 26 april 2008

Op zaterdag 26 april is het koor voor haar jubileumreis naar Middelburg en Brugge geweest. Later zult u een verslag en de foto’s van deze reis kunnen aanschouwen.

Dienst aan zee in Scheveningen.

Uitvoerdatum: zondag 13 april 2008

Zondag 13 april was het weer zover. We gingen weer met een bus vol richting Scheveningen om mee te doen aan een open deur dienst (Dienst aan Zee) met Sander van Marion. De rit er naar toe verliep goed. Het zonnetje scheen heerlijk en de koorleden hadden er zin in. Bij aankomst gauw om kleden en toen inzingen. Het verliep allemaal erg goed dat bleek later ook wel toen de dienst begonnen was. We begonnen met het lied Ere zij aan God de Vader daarna het lied Tebie Paiom en daarna het lied Alleluia, Alleluia . Sander speelde, de sterren van de hemel en wij als kerckeboschleden deden zeker niet onder. Onze dirigent begon steeds meer te stralen en daaraan konden wij zien dat het heel goed ging.
De predikant ds. R steenstra uit leiden had zijn meditatie over Woekeren me je talenten. Nou dat was allemaal nog niet zo makkelijk, hoe weet je nou van jezelf welke talenten je precies hebt. Hij beschreef het zo iedereen heeft talenten en of je ze nou wel of niet gebruikt. Voor God maakt het niet uit welke, als je die ene maar wel gebruikt het geloof in die ene Vader. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan voor iemand die niet gelooft. Na de meditatie zong het koor Lord,I stretch My hands to you (Heer, ik geef mijn hart aan U) Zo makkelijk is het geloof nou je hart geven aan onze lieve Heer. Maar toch is en blijft het niet makkelijk. Na de collecte zongen wij het lied King of Kings (Koning der Koningen) en als afscheid het Christ is Risen (Christus onze Heer verrees). Dat was echt een knaller en dat bleek ook wel toen de mensen applaudisseerde. Het was een mooie dienst om op terug te kijken en wat hebben wij het goed gedaan als kerckeboschkoor. Daarna naar huis en met de woorden van onze dirigent die ons bedankte in de bus, op naar Middelburg om daar ook een goed concert neer te zetten waar we trots op mogen zijn. En wij doen dit niet alleen wij dragen in ons Hart ons talent het vertrouwen in onze Heer. En samen met Hem kunnen wij dit aan.

Paasmorgen in de Grote Kerk te Driebergen.

Uitvoerdatum: zondag 23 maart 2008

Het Kerckeboschkoor deed mee in een volle ochtenddienst op de Paasmorgen in de Grote Kerk in Driebergen. De dienst had als thema: “Mensen met toekomst”. De begeleiding op het onlangs gerestaureerde orgel was in handen van Sander van Marion uit Den Haag, die al vaker samen het dit koor is opgetreden. Het werd een hele feestelijke kerkdienst in het teken van de Opgestane Heer. Het koor zong enthousiast en aanstekelijk en ontving na afloop diverse complimenten.

45 jarig jubileum viering van het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor.

Uitvoerdatum: vrijdag 25 januari 2008

Op vrijdag 25 januari vierde het Kerckeboschkoor haar 45 jarig jubileum. Elders op deze website kunt u de foto’s van deze zeer geslaagde door de EVECO georganiseerde avond bekijken.

Open repetitie avond van het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor.

Uitvoerdatum: woensdag 16 januari 2008

Op woensdag 16 januari 2008 hield het Kercekboschkoor weer haar open zangavond. Heeft U altijd al gedacht dat u kon zingen? Heeft U altijd al willen zingen? Bent U bij een van onze optredens geweest en heeft U toen gedacht: “ Dat wil ik ook”?
Het koor repeteert iedere woensdag. Neem even contact op via de website.

Het Kerckeboschkoor zingt in het UMC.

Uitvoerdatum: donderdag 20 december 2007

Op 20 december trad ons koor op in het Atrium van het Utrechts Medisch Centrum. Dit was een bijzondere ervaring. Als men het UMC betreedt dan lijkt het er niet op dat daar een goede akoestiek kan zijn met al die rechte wanden. In het atrium is een waterpartij en een podium met een grote witte pianovleugel. Als je daar zingt, gaat de muziek als door een grote kolom omhoog en dat geeft een heel bijzondere atmosfeer. Daar werd het koor opgesteld. Ons optreden kwam rechtstreeks op de Ziekenomroep en er waren vanwege het tijdstip (zeven uur ’s avonds, bezoekuur) ook veel mensen op de been die bij het atrium aan de balustrade bleven staan of zitten en onder het genot van een kopje koffie uit de koffiecorner bleven luisteren naar de zang en de muziek. Het koor was op nagenoeg volle sterkte aanwezig, waardoor de ruimte zowel letterlijk als figuurlijk goed was gevuld. Overigens had ziekenhuispersoneel de zaak leuk aangekleed met kerstversieringen, zodat de sfeer er helemaal in zat. Dit inspireerde het koor en de pianist Gerard van der Zijden bijzonder en de dirigent Jelte Veenhoven kon dan ook hele goede prestaties aan het geheel ontlokken. Al zingende kon het koor een beetje licht brengen in de soms sombere positie van patiënten en helpen een beetje kerstmis te brengen in die soms zo kille en moeilijke ziekenhuiswereld. Een avond waarop het koor met voldoening terugkijkt.

Het Kerckeboschkoor zingt de Cantate Bethlehem van John Maunder

Uitvoerdatum: zaterdag 15 december 2007

Op 15 december 2007 vond het kerstconcert van het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor plaats in de Oude Kerk in Zeist. Het concert bestond uit een voorprogramma waarin het koor enkele losse liederen zong en waarin de solisten een bijdrage leverden. Deze solisten, Kitty de Geus (sopraan), Steven van Gils (tenor) en Bastiaan Witsenburg (bas) lieten indrukwekkend van zich horen met stukken van Händel (How beautiful are the feet, Comfort Ye / Every valley) en Adolphe Adam (Noël, Noël).
Het hoofdprogramma was de uitvoering van de cantate Bethlehem van John Henry Maunder. Deze Engelse componist en organist leefde van 1858 tot 1920. Hij is geboren in Londen. Bekende werken van hem zijn de Crucifixion en de Cantate From Olivet to Calvary, stukken die door ons koor ook zijn uitgevoerd.
Het bijzondere aan de Bethlehemcantate is de invalshoek van het kerstverhaal. Normaal gaat het altijd over Maria en Jozef, over de herberg waar geen plaats was, over de geboorte in een stal. Vandaag gaat het over de herders in het veld, die op weg gaan naar de stal en een optocht van de drie koningen met hun gevolg. Op een zeker moment komen de herders en de wijzen uit het oosten samen in de stal van Bethlehem, waarbij de arme herders bij gebrek aan mooie cadeaus zichzelf, hun eigen diensten aanbieden.
De solisten waren ook in dit stuk zeer indrukwekkend. De muzikale begeleiding was in vertrouwde handen, namelijk die van Gerard van der Zijden uit Rotterdam-Delfshaven. Het geheel was onder leiding van onze dirigent Jelte Veenhoven. Een mooi versierde kerk, heel veel publiek en prachtige muziek. Kortom een schitterende avond in de Oude Kerk in Zeist voor koor en solisten, die door het publiek met een staande ovatie werd beloond.

Het Kerckeboschkoor zingt de Zomeravondzang.

Uitvoerdatum: woensdag 11 juli 2007

De Zomeravondzang, een jaarlijks terugkerende traditie, was voor het koor een warme en geslaagde avond. Het thema was:”Ik zie een poort wijd open staan”, hetgeen schitterend werd verwoord door Ds. de Boo uit Zeist. Tevens was het de afsluiting voor het koor van de eerste helft van 2007. We hopen met een “open poort” na de zomervakantie weer verder te gaan om ons voor te bereiden op de “Bethlehem”, die in december uitgevoerd zal gaan worden.

Het Kerckeboschkoor zingt de Cantate From Olivet to Calvary van John Henry Maunder.

Uitvoerdatum: zaterdag 24 maart 2007

Het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor uit Zeist heeft op 24 maart een uitvoering gegeven van de cantate “From Olivet to Calvary”, gecomponeerd door J.H. Maunder. Het concert is voorafgegaan door een voorprogramma en is gegeven in de Oude Kerk in Zeist. Medewerking werdt verleend door Bastiaan van Witsenburg (bas) en Geraint Roberts (tenor) en Gerard van der Zijden (orgel). Het geheel stond onder leiding van dirigent van het Kerckeboschkoor Jelte Veenhoven.

Concert met Sander van Marion

Uitvoerdatum: donderdag 16 maart 2006

Zoals op deze website al was aangekondigd, vond op 4 maart jongstleden een concert plaats in samenwerking met Sander van Marion. De deelnemende koren waren het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor uit Zeist en het Christelijk Gemengd Koor Omnia Cum Deo uit Nieuw-Lekkerland. Het geheel stond onder leiding van dirigent Jelte Veenhoven.
Het concert begon om klokslag 20.00 uur met de twee koren die onder de kerktoren vandaan zingend de kerk binnenkwamen. Na een kort woord van welkom door de voorzitter, speciaal ook gericht aan de nieuwe burgemeester van Zeist, de heer J.Jansen, ging het concert van start. Prachtige koorwerken uit het repertoire der beide koren, werden afgewisseld met soli van organist Sander van Marion. Hij wist aan het indrukwekkende orgel van de Oude Kerk in Zeist de mooiste tonen te ontlokken. De diverse muziekstukken werden aan elkaar gesproken door de dirigent, die op enthousiaste wijze de zeer vele bezoekers meenam op de muzikale reis door de avond. Een bijzondere vertolking vond plaats van het bekende Tibie Pajom van Bortnianski, dat door 140 koorleden zo zacht werd gezongen, dat je je bijna niet kon voorstellen dat die 140 mensen ook daadwerkelijk allemaal meezongen! Er waren liederen in het Latijns, in het Engels, in het Pools. Na de pauze was er een onvergetelijke improvisatie van Sander van Marion op een paar bekende klassieke en populaire werken, waaronder muziek van Parker en het bekende A la Turka.
Het concert werd besloten met het koorwerk I am the Way van L. Harris, daarmee nog eens de achtergrond van beide koren benadrukkend, daarmee visitekaartje en boodschap tegelijk achterlatend.
Na afloop gaf het daverend applaus van het publiek wel aan dat ze het zeer naar de zin had gehad. Er waren veel positieve reacties te horen. De burgemeester van Zeist, die in de plaatselijke krant iedere week een column heeft, liet zich daarin zeer lovend uit over de geleverde prestaties van deze avond.
Dit concert wordt op 20 mei nogmaals gebracht, met de zelfde koren, dirigent en organist. Dit concert vindt dan plaats in de Grote Kerk in Dordrecht. Houdt U onze website en plaatselijke kranten in de gaten voor verkoopadressen die t.z.t. zullen worden bekendgemaakt.

Opendeurdienst Nicolaikerk

Uitvoerdatum: donderdag 17 november 2005

Het Kerckeboschkoor gaf op zondag 13 november acte de presence in de opendeurdienst in de Nicolaikerk te Utrecht. Grappig is dat het koor bij het inzingen even moest wennen aan de enorme galm die in dit prachtige oude kerkgebouw zit. Maar toen de dienst begonnen was, kwam het koor weer sterk voor de dag en waren de zorgen over de acoustiek snel verdwenen. De dienst stond onder leiding van Antoinette Herzenberg, bekend van TROS-programma’s als “Radar” en “Opgelicht”. Ook nu weer tevreden gezichten van Antoinette en de kerkgangers, zodat we ook hier weer kunnen terugzien op een geslaagd evenement.

Verslag Bezoek aan Scheveningen.

Uitvoerdatum: woensdag 26 oktober 2005

Op 9 oktober bracht het koor een bezoek aan Scheveningen. Van de zee werd echter niets gezien, want er moest gezongen worden in een z.g.n.”Dienst aan Zee” in de Bethelkerk aldaar, georganiseerd door de plaatselijke kerken. Deze kerk staat in de buurt van het bekende Kurhaus in Scheveningen. De kerk is een merkwaardig gebouw, aan de voorgevelzijde valt het nauwelijks op dat het hier om een kerk gaat, aan de binnenzijde blijkt een enorme ruimte te zitten. Het orgel is heel bijzonder, met klankkasten waarvoor glazen deurtjes zitten. Als het orgelvolume moet toenemen, gaan deze lamellen open. Dit orgel werd bij deze gelegenheid bespeeld door de bekende Sander van Marion, met wie het koor in de nabije toekomst vaker zal optreden.
Het koor kwam met tachtig zangers en zangeressen voor de dag en stond onder leiding van haar eigen dirigent, Jelte Veenhoven. De kerk zat om 17.00 uur goed vol, hetgeen natuurlijk altijd inspirerend werkt, net als de preek van de dominee, die dat geheel op een Wim-Kan-achtige wijze bracht en volledig uit zijn hoofd.
Na afloop veel positieve reacties ontvangen, kortom we kunnen hier terugkijken op een geslaagd optreden van het Kerckeboschkoor in Scheveningen.

Kerckeboschkoor biedt burgemeester Boekhoven en zijn vrouw een concert aan.

Uitvoerdatum: maandag 10 oktober 2005

Het Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor biedt burgemeester Boekhoven en zijn vrouw een concert aan op zaterdag 5 november a.s. in de Oude Kerk van Zeist, ter gelegenheid van het afscheid van de burgemeester en zijn vrouw. Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur. Door de vele contacten in de ambtsperiode van burgemeester Boekhoven en het Kerckeboschkoor is er een nauwe band ontstaan tussen beiden.
Vele malen zijn burgemeester en mevrouw Boekhoven aanwezig geweest tijdens de concerten die het Kerckeboschkoor heeft gegeven.
Een speciale band is ontstaan in 1988 toen het Kerckeboschkoor een culturele uitwisseling had met het Poolse Harfa koor uit Imilien. Ook heeft de burgemeester diverse keren het Poolse Harfa koor ontvangen en officieel welkom geheten in het Slot Zeist.
Mevrouw en burgemeester Boekhoven hebben zelfs een bezoek gebracht aan Imielin in Polen.
Vele malen heeft de burgemeester het Kerstevangelie gelezen tijdens de kerstvolkszangdiensten in de Oosterkerk, waar ook altijd het Kerckeboschkoor haar medewerking aan verleent. Het wordt een zeer gevarieerd programma op 5 november. Er worden Hollandse, Engelse, Russische, Latijnse en Poolse liederen ten gehore gebracht.
Het Keckeboschkoor biedt niet alleen de burgemeester en zijn vrouw dit concert aan, maar ook de inwoners van Zeist en omgeving zijn van harte welkom. Daarom is het concert GRATIS toegankelijk voor iedereen.

 

Het Kerckeboschkoor verleende haar medewerking aan de Dankdienst voor gewas en arbeid in de Sionskerk in Zeist op 2 november jl. De dienst werd geleid door ds. Jan Minnema en de muzikale leiding was in handen van dirigent Jelte Veenhoven.
Het werd een hele mooie dienst waarbij het Lied “De zachte Krachten” van Henriette Roland Holst bijzonder de aandacht trok.