Christelijk Gemengd Kerckeboschkoor Zeist zoekt zangeressen.

Op 24 januari 2018 viert het koor haar 55 jarig jubileum. Er is veel gebeurd, er is veel gedaan in al die jaren tijd. Opgericht door een paar leden die in de toen nieuwe wijk Kerckebosch woonden (we schrijven 1966-1967) en met elkaar in een huiskamer liederen gingen zingen. Met een zeer actieve Gert Schipper als voorzitter, die alle nieuw ingekomen bewoners in de wijk langsging om ze te interesseren als mogelijke zanger of zangeres in het nieuwe koor. Ja, in de jaren 60 ging dat zo en kon dat nog) In de loop van 55 jaar kwamen en gingen voorzitters en vaste begeleiders. Tussen 1967 en 1974 waren er nog een paar wisselingen van dirigent, maar toen kwam Jelte Veenhoven en die bleek een constante factor. Jelte Veenhoven is sinds 1974 onze vaste dirigent gebleven en heeft door de jaren heen een stevig repertoire met het koor opgebouwd, waarbij gedacht kan worden aan stukken als “Born a King” en “From Olivet to Calvary”, muziekwerken voor koor, orkest en solisten. Ook werden met het koor optredens verzorgd in Engeland, Duitsland en Polen. In Polen was ook een rol weggelegd voor de voormalige burgemeester van Zeist, de heer R.Boekhoven.

Op 24 maart zingt het koor in een samenwerking met het Christelijk Regionaal Mannenkoor Deo Datus uit IJsselstein de Via Crucis van Dick le Mair. In muzikale zin een bijzonder uitstapje waarvoor het koor nog graag wat zangeressen er bij zou willen hebben die op Projectbasis zouden willen meedoen. Onze repetitie-avond is op de woensdag, van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Sionskerk aan de Jacob Catslaan 73 in Zeist. Zangeressen van andere koren worden uitdrukkelijk uitgenodigd.
Neem alstublieft contact op met onze voorzitter, Klarie van der Vliet, vlietbos1@kpnmail.nl , tel. 035 6023603 en help mee de 55e verjaardag van
het Kerckeboschkoor tot een muzikaal spektakel te maken.